O nama

O nama

Osim što ovo mjesto ima predivnu povijest, u ovome kraju smo proveli predivna sretna djetinjstva. Mjesto u kojemu su živjeli djedovi, bake i pradjedovi. Kao i većina mladih koliko god proputovali svijeta, upoznali nove zemlje, ljude i iskustva, uvijek je ovo mjesto ostalo u srcu. Upravo tada se rodila ideja da te doživljaje približimo i podjelimo s drugima, da dođu u kraj u kojemu mogu osluškivati prirodu, udahniti čisti zrak i napuniti se novom energijom koju daje ovo naše predivno mjesto puno zelenila.

Lokacija

U Moravicama, na državnoj cesti D3 (70 km od Rijeke i 90 km od Zagreba), u selu Vučinići skreće se u dolinu rijeke Dobre, prolazi pored željezničke stanice i dolazi u malo selo Žakule.


Kroz sat vremena vožnje od Moravice dolazi se do mora na Kvarneru, predivan otok Krk, Crikveničku rivijeru, ali isto tako na drugu stranu unutrašnjosti kroz sat vremena možete doći i do Grada Zagreba.

Smještaj i cjenik

Novosagrađena goranska kuća ukupne površine 180 m2 na tri etaže, predviđena za ugodan smještaj 8 osoba. Izgrađena na mjestu starog sjenika,na parceli površine 1200 m2. U suterenu se nalazi podrum (prostorija za zajedničko druženje uređena u goranskom stilu, s kaminom na drva.) Pored toga smješten je unutarnji bazen, finska sauna za opuštanje te tuš kabina.


Cijena noćenja je 200€ uz rezervaciju za minimalno 3 noćenja, za duži period odobravamo popust. Cijena uključuje boravišnu pristojbu, plahte, pokrivače, ručnike, grijanje, parkirni prostor, besplata WIFI, te završno čišćenje. Iznajmljivanje ne podliježe plaćanju PDV-a.

Izleti

U blizini kuće malim puteljkom dolazi se do izvora pitke vode, tu do toka rijeke Dobre koja krivuda između gorskih brda. Šetajući dalje cestom uz potok dolazi se do ribnjaka gdje se svakodnevno može kupiti svježa pastrva. U blizini je i Čogrljevo jezero sa svim svojim ljepotama u bilo koje doba godine, te šumski put koji vodi do nezaboravne "jame" gdje je izvor potoka i lovačka kuća.


Samo 20-ak minuta vožnje vas dijeli od Kamačnika u Vrbovskom, zaštićeni krajolik Zelenog vira u Skradu i Vražiji prolaz, Park šuma Golubnjak u Lokvama, Lovransko jezero, Jezero Bajer i Lepenica u Fužinama, adrenalinskog parka u Kupjaku ili Franskopanske kule u Ogulinu. Isto tako ističu se i mnogi spomenici kulture kao što su Dvorac Stara Sušica u Ravnoj Gori, kaštel Petra Zrinskog u Čabru, dvorac Zrinsko-Frankopanski u Severinu i Brodu na Kupi, a isto tako biciklisti mogu uživati vozeći se goranskim krajolikom, te mogu koristiti naše bicikle.